Đáp án đề thi đại học môn Anh khối D năm 2013 đề số 13

Hiện tại đáp án đề thi đại học môn Anh khối D năm 2013 chưa có, chúng tôi sẽ cập nhật dap an de thi dai hoc mon anh khoi d nam 2013 tại đây sau 2h kể từ lúc phát đề thi..

mời các bạn ghé thăm thường xuyên diemthidaihoc2013.vn để cập nhật thông tin mới nhất về đáp án đề thi đại học môn Anh và tất cả các môn thi đại học năm 2013

Ngoài ra các bạn có thể soạn tin nhắn theo cú pháp:

 

DA   TÊN MÔN   MÃ ĐỀ  gửi 8749

ví dụ : để tra cứu đáp án môn Lý Khối A mã đề 1234, thí sinh soạn tin theo cú pháp:

 

 DA     LYA   1234  gửi  8749

ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC – CAO ĐẲNG  2013 MÔN : TIẾNG ANH – KHỐI D


(Thời gian làm bài : 90 phút)

   

I. Choose the best answer to complete the sentence.

1. Despite playing under strength, the village team _____ beat the rivals.

a. could             b. were able to                      c. couldn’t                 d. weren’t able to

2. I suggest Andrea ______ in touch with the organisers.

a. should get              b. to get                                  c. getting                    d. gets

3. The traffic lights _____ green and I pulled away.

a. became                   b. turned                    c. got                           d. went

4. ______ during the storm.

a. They were collapsed                                            b. The fence was collapsed

c. They collapsed the fence                                    d. The fence collapsed

5. The suspect confessed _______.

a. his crime                b. the police his crime         c. his crime to the police     d. his crime the police

6. ______ thinks that Judith should be given the job.

a. Neither of us                                                         b. The majority of my colleagues

c. Practically everyone                                            d. A number of people

7. We had ______ holiday in Spain.

a. a two week’s                     b. two weeks             c. two-week               d. a two-week

8. The company owns _____ in the city centre.

a. a cars park             b. several car parks  c. a car park               d. several cars parks

9. The government has introduced _______.

a. a children’s clothes tax                           b. a tax on children clothes

c. a children clothes tax                                          d. a tax on children’s clothes

10. I’ll be with you in _______.

a. one quarter of an hour     b. a quarter of an hour                     c. a quarter of one hour   d. a quarter of hour

11. _____ my friends knew I was getting married.

a. Not much of                      b. not many of                       c. Not much               d. Not many

12. ____ the children _____ awake.

a. None of…was       b. Not any of…were            c. No …. was             d. None of…were

13. The party was excellent, and I’d like to thank all the ______.

a. concerned people                        b. responsible people                c. people that concerned             d . people concerned

14. I asked Francis to clean the car, and he did ______.

a. a well job               b. the job good                      c. a good job              d. a job well

15. ______, they slept soundly.

a. Hot though was the night air                                          b. Hot though the night air was

c. Hot the night air as was                                       d. Hot although the night air was

16. John was the first person I saw _____ hospital.

a. by leaving              b. on leaving             c. in leaving               d. on to leave

17. He suddenly saw Sue ____ the room. He pushed his way ____ the crowd of people to get to her.

a. across…through   b. over…through      c. across…across     d. over…along

18. She tried to _______.

a. talk me the plan out of                                        b. talk out of me the plan

c. talk me out of the plan                                        d. talk out me of the plan.

19. _____ that Marie was able to retire at the age of 50.

a. So successful her business was,                                    b. So successful was her business,

c. Her business was successful                                          d. So was her successful business,

20. I’m _____ a complete loss to understand why you reacted so violently.

a. at                             b. in                                        c. on                            d. by

21. From an early age, Wolfgang had a(n) ____ for music.

a. interest                   b. passion                              c. involvement                      d. tendency

22. Financial help from his parents ______ James to complete his studies.

a. granted                   b. provided                            c. eased                                  d. enabled

23. I don’t take ____ to being disobeyed. That’s a warning!

a. well                         b. kindly                                c. gently                     d. nicely

24. I like that photo very much. Could you make an _____ for me?

a. increase                 b. enlargement                                  c. extension               d. expansion

25. I’m becoming increasingly _____ . Last week, I locked myself out of the house twice.

a. oblivious               b. mindless                            c. absent                     d. forgetful

 

II. Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

26. a. south                b. southern                c. scout                       d. drought

27. a. dome                b. comb                                  c. home                      d. tomb

III. Pick out the word whose stressed syllable is different from that of the others.

28. a. literature         b. preventive             c. measurement         d. temperature

29. a. example                       b. continue                c. sensible                  d. contestant

30. a. constant                       b. magnetic                c. sensitive                d. atmosphere

 

IV. Choose the best answer.

31. Would you like some more tea? – _______________________

a. No, thank.                  b. Yes , thanks.                   c. Yes, please.                          d. No, please.

32.Will it rain on the day of our departure? – _____________________

a. I hope not.                   b. I don’t hope so           c. I hope not so.                          d. I hope it wouldn’t.

33. -Remember to return the newspaper to my father. – _______________________

a. I will                       b. Why not                    c. I won’t                                     d. Of course.

34.Will you have time to help us? – ______________________ I’m very busy at the moment.

a. I’m afraid not        b. I think so.                          c. I don’t expect so.                          d. I hope not.

35. “I’d like the blue jacket, pleases! Can I try it on?” – Yes, _______________ “

a. you would             b. you must                            c. certainly                                d. you do

 

V. Read the passage and the questions or unfinished sentences, then choose the best answer for each.

A solar eclipse occurs when the Moon moves in front of the Sun and hides at least some part of the Sun from the earth. In a partial eclipse, the Moon covers part of the Sun; in an annual eclipse, the Moon covers the center of the Sun, leaving a bright ring of light around the Moon; in a total eclipse, the Sun is completely covered by the Moon.

It seems rather improbable that a celestial body size of the Moon could completely block out the tremendously immense Sun, as happens during a total eclipse, but this is exactly what happens. Although the Moon is considerably smaller in size than the Sun, the Moon is able to cover the Sun because of their relative distances from Earth. A total eclipse can last up to 7 minutes, during which time the Moon’s shadow moves across Earth at a rate of about 6 kilometers per second.

 

36. This passage mainly _________.

a. describes how long an eclipse will last.                       B. gives facts about the Moon.

c. explains how the Sun is able to obscure the Moon.   D. informs the reader about solar eclipses.

37. In which type of eclipse is the Sun obscured in its entirety?

a. A partial eclipse   b. An annual eclipse                        c. A total eclipse       d. A celestial eclipse

38. The word ring in line 3 could be best replaced by ______.

a. piece of gold         b. circle                      c. jewel                       d. bell

39. A celestial body in line 5 is most probably one that is found ______.

a. somewhere in the sky                              b. within the Moon’s shadow

c. on the surface of the Sun                                    d. inside Earth’s atmosphere

40. What is the meaning of block out in line 5?

a. Square                    b. Cover                     c. Evaporate              d. Shrink

41. According to the passage, how can the Moon hide the Sun during a total eclipse?

a. The fact that the Moon is closer to Earth than the Sun makes up for the Moon’s smaller size.

b. The Moon can only obscure the Sun because of the Moon’s great distance from the Earth.

c. Because the Sun is relatively close to Earth, the Sun can be eclipsed by the Moon.

d. The moon hides the Sun because of the Moon’s considerable size.

42. The word relative in line 8 could best be replaced by ________.

a. familial                  b. infinite                   c. comparative                      d. paternal

43. The passage states that which of the following happens during an eclipse?

a. The Moon hides from the Sun.               b. The Moon is obscured by the Sun.

c. The Moon begins moving at a speed of 6 kilometers per second.  d.The Moon’s shadow crosses Earth

44. The word rate in line 9 is closest in meaning to ______.

a. form                        b. speed                      c. distance                 d. rotation

45. Where is the passage does the author mention the rate of a total eclipse?

a. Lines 1- 2              b. Lines 2- 4              c. Lines 5-6               d. Lines 8-9

 

VI. Read the text below and choose the word that best fits the space.

EXAM ADVICE

     In Part Three of the Speaking Section you work with a partner. You have to do a (46) ____ task which usually ( 47)_____ about 3 minutes. One possible task is “ problem (48) ____”, which means you have to look at some (49) ____ information and then (50) ____ the problem with your partner. You maybe show photos, drawings, diagrams, maps, plans, advertisements or computer graphics and it is (51)_____ that you study them carefully. If necessary, check you know exactly what to do by (52)_____ asking the examiner to (53)____ the instructions or make them clearer.

While you are doing the task, the examiner will probably say very (54)_____ and you should ask your partner questions and make (55)_____  if he or she is not saying much. If either of you have any real difficulties the examiner may decide to step in and ( 56) _____ . Normally, however, you will find plenty to say, which helps the (57)_____ to give you a fair mark. This mark depends on your success in doing the task by (58) _____ with your partner, which includes taking (59)_____ in giving opinions and replying appropriately, although in the end it may be possible to “ agree to (60) _____”.

46. a. single               b. lonely                     c. unique                    d. once

47. a. exists               b. lasts                                    c. stays                                   d. maintains

48. a. solving             b. working                 c. making                   d. finding

49. a. optical             b. obvious                  c. noticeable              d. visual

50. a. argue                b. discuss                   c. talk                         d. have

51. a. essential                      b. needed                   c. helpful                   d. successful

52. a. formally                      b. officially               c. politely                  d. sincerely

53. a. insist                b. copy                                   c. tell                          d. repeat

54. a. little                 b. much                                  c. few                          d. many

55. a. ideas                b. statements             c. speeches                d. suggestions

56. a. complain                     b. help                                    c. suggest                   d. fail

57. a. judge                b. referee                   c. assessor                 d. observer

58. a. competing       b. struggling              c. opposing                d. co-operating

59. a. changes                       b. sides                                   c. turns                                   d. sentences

60. a. contrast                       b. disagree                 c. argue                                  d. object

 

VII. Find the underlined part that needs correcting.

61. The first  (A) national park in world   (B), Yellowstone National Park, was  (C)established in   (D)1872.

62. Animation is a technique (A) for creativity (B) the illusion of life(C) in inanimate things.(D)

63. Scientists at universities (A) are often more involved (B) in theoretical research than(C) in practically(D) research .

64. Benjamin Franklin’s ability (A) to learn from observation and experience contributed greatly(B) to him(C) success in(D) public life.

65. The surface of the(A) tongue covered(B) with tiny(C) taste buds(D).

 

VIII. Read the following passage then choose the best answer to the questions below.

Most people think of deserts as dry, flat areas with little vegetation and little or no rainfall, but this is hardly true. Many deserts have varied geographical formations ranging from soft, rolling hills to stark, jagged cliffs, and most deserts have a permanent source of water. Although deserts do not receive a high amount of rainfall – to be classified as a desert, an area must get less than twenty-five centimeters of rainfall per year – there are many plants that thrive on only small amounts of water, and deserts are often full of such plant life.

Desert plants have a variety of mechanisms for obtaining the water needed for survival. Some plants, such as cactus, are able to store large amounts of water to last until the next rainfall. Other plants, such as the mesquite, have extraordinarily deep root systems that allow them to obtain water from far below the desert’s arid surface.

66. What is the main topic of the passage?

a. Deserts are dry, flat areas with few plants.

b. There is little rainfall in the desert.

c. Many kinds of vegetation can survive with little water.

d. Deserts are not really flat areas with little plant life.

67. The passage implies that ____________.

a. the typical conception of a desert is incorrect.

b. all deserts are dry, flat areas.

c. most people are well informed about deserts.

d. the lack of rainfall in deserts causes the lack of vegetation.

68. The passage describes the geography of deserts as ________.

a. flat                          b. sandy                     c. varied                     d. void of vegetation.

69. The word source in line 3 means ________.

a. supply                    b. storage space                    c. need                        d. lack

70. According to the passage, what causes an area to be classified as a desert?

a. The type of plants                                                b. The geographical formations

c. The amount of precipitation                   d. The source of water

 

XI. Choose the sentence which is closest in meaning to the one in italics.

71. You’re not to blame for what happened.

a. You’re not accused of what happened.                        b. What happened is not your fault.

c. You’re responsible for what happened.                       d. We blame you for what happened.

72. He can hardly see at all without glasses.

a. He can see without glasses.                                            b. He can see even if he doesn’t wear glasses.

c. He can’t see everything without glasses.                     d. He is practically blind without glasses.

73. The concert wasn’t as good as we had expected.

a. The concert wasn’t so good as we had seen.   B. We expected the concert to be worse.

c. We thought the concert would be much better.           D. The concert was thought to be as good.

74. Please don’t ask her to the party.

a. I’d rather you didn’t invite her to the party.    B. I’d rather not ask her to the party.

c. Please don’t ask her about the party.                D. You ask her to the party, don’t you?

75. She broke down the moment she heard the news.

a. She was broken for a moment when she heard the news.      B. She broke her leg when hearing the news.

c. On hearing the news, she broke down.             D. When she heard the news, she was sick.

76. Strong as he is, he still can’t lift that box.

a. The box was too heavy for him to lift.

b. He’s very strong, but he still can’t lift that box.

c. He still can’t lift that box because he’s not as strong.

d. However he is strong, he still can’t lift that box.

77. I wish we had gone somewhere else for the holiday.

a. If only we went somewhere else for the holiday.

b. It’s a pity we didn’t go there for the holiday.

c. If we had gone for the holiday, I would have gone somewhere else.

d. I regret not having gone somewhere else for the holiday.

78. You should have had your eyes tested a long time ago.

a. You haven’t had your eyes tested though it’s necessary.

b. Your eyes should be tested a long time ago.

c. You had your eyes tested a long time ago.

d. It’s a long time ago since you had your eyes tested.

79. A child is influenced as much by his schooling as by his parents.

a. Schooling doesn’t influence a child as much as his parents do.

b. A child’s parents have greater influence on him than his schooling.

c. A child can influence his parents as much as his schooling.

d. A child’s schooling influences him as much as his parents do.

80. Rarely has a 15-year-old earned so much money.

a. 15-year-old rarely earns money.

b. A 15-year-old rarely earns lots of money.

c. A 15-year-old has seldom earned that much money.

d. A 15-year-old has never earned that much money.

 Đáp án đề thi đại học môn Anh khối D năm 2013 đề số 13

1B 2A 3B(D) 4B 5A(C) 6A(C) 7D 8B(C) D 10B 11B 12A(D) 13D 14C 15B 16B
17A 18C 19B 20A 21B 22D 23B 24B 25D 26B 27C 28B 29C 30B 31C 32A
33D 34A 35C 36D 37C 38B 39A 40B 41A 42C 43D 44B 45D 46A 47B 48A
49D 50B 51A 52C 53D 54A 55D 56B 57C 58D 59C 60B 61B 62B 63D 64C
65B 66D 67A 68C 69A 70C 71B 72D 73C 74A 75B 76B 77D 78A 79D 80C

 

Tham khảo thêm đáp án đề thi đại học môn anh năm 2013 với các mã đề khác:

ĐÁP ÁN ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC MÔN ANH KHỐI D NĂM 2013 đề số 10

ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC 2013 MÔN TIẾNG ANH 2013 đề số 16 ( ĐÃ CÓ ĐÁP ÁN )

ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC 2013 MÔN TIẾNG ANH 2013 đề số 126 ( ĐÃ CÓ ĐÁP ÁN )

 

Leave a Reply